FOTO: Pexels

Šta gradska vlast poručuje Zrenjanincima: Lekove kupujte samo danju

FOTO: Pexels

Grad Zrenjanin ostao je bez ijedne apoteke koja dežura noću, saopštilo je zrenjaninsko udruženje Građanski preokret.

Kako se navodi, Grad Zrenjanin je pre pet meseci novosadskoj "Apoteci Janković" dao koncesiju za obavljanje farmaceutske delatnosti u Zrenjaninu narednih 15 godina tako što je ovaj privatni partner preuzeo upravljanje nad 32 "državne" apoteke.

Novi vlasnik je, navodi udruženje, nedavno prekinuo višedecenijsku praksu noćnog dežurstva apoteke u centru, popularno nazvane "centralne" jer se nalazi u glavnoj gradskoj ulici.

Građanski preokret upozorava da sada grad od preko sto hiljada stanovnika ka kojem čitav srednji Banat gravitira, a u kojem živi skoro četvrt miliona ljudi, više nema ni jednu apoteku koja dežura noću.

Pacijenti kojima je potreban lek ili drugo farmaceutsko sredstvo od ponoći do jutra prinuđeni su da opsedaju Urgentni centar gradske bolnice ili Službu hitne medicinske pomoći, navodi se u saopštenju.
 

PROČITAJTE JOŠ: ZRENJANIN POKLONIO PET MILIONA EVRA KINEZIMA

Gradska vlast nije umela da organizuje rad apotekarske ustanove na održiv način pa je posegnula za privatno-javnim partnerstvom. Možda će na taj način sačuvati radna mesta u "državnoj" apoteci, ali javni interes očigledno nije adekvatno zaštitila, tvrdi ova zrenjaninska organizacija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • gordana

    Sramota da Grad Zrenjanin nema dezurnu nocnu apoteku!

  • Marija Terezija

    Ovo je strašno.Bila sam nedavno u Zrenjaninu.Pust grad,ljudi pomrli,depresivni,bolesni,strašno.NIje bolje ni po drugim gradovima,ali mislim da se Marija Terezija gleda šta su sve komunjare uradile u ZR,bivšem Petrovgradu,nazovimo ga i Ujvidek da se prevrće u grobu.Sve nacionalne manjine su pobegle preko...