Šta mislite o četvorodnevnoj radnoj nedelji?

Foto: Pixabay

U Evropi se ponovo pokrenula rasprava o uvođenju kraće radne nedelje u pojedinim državama. Da li je ovo nešto što je moguće zamisliti u Srbiji?

Britanski političar iz laburističke partije Džon Mekdonel, predstavnici levice i sindikata su poslali pismo liderima zemalja u Španiji, Britaniji i Nemačkoj u kome se navodi da četvorodevna radna nedelja može pomoći evropskim zemljama da sačuvaju ekonomiju u vreme pandemije virusa korona, preneo je britanski Guardian.

Danska je jedna od zemalja koja je poznata po uvođenju kraće radne nedelji i izbalansiranom odnosu života i rada. Tako je krajem prošle godine uvedena četvorodnevna radna nedelja u opštini Odšered u ovoj zemlji. 

Po sajtu Kisi, koji je objavio studiju sa najbolje rangiranim gradovima po izbalansiranosti života i rada, gradovi koji se najbolje rangiraju su Helsinki, Minhen, Oslo, Hamburg i Stokholm.

Istražujemo šta građani Srbije misle o kraćoj radnoj nedelji, molimo vas da izdvojite par minuta i popunite našu anketu:

Create your own user feedback survey


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.