Foto: Pixabay

Švajcarska ulaže 3,7 miliona franaka u naučno-tehnološke parkove u Srbiji

Foto: Pixabay
Vlada Švajcarske će podržati dalji razvoj mreže naučno-tehnoloških parkova u Srbiji tako što će donirati 3,75 miliona švajcarskih franaka tokom naredne četiri godine, prenosi portal Netokracija.

Opšti cilj projekta „Tehnopark Srbija 2 - podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova" je povećanje izvoza domaćih visokotehnoloških kompanija.

Prethodni projekat, uz čiju podršku je uspostavljen i razvijen Naučni-tehnološki park Beograd, takođe je finansirala VLada Švajcarske Konfederacije.

Novac iz novog projekta biće usmeren na razvoj naučno-tehnoloških parkova u Nišu i Čačku, odnosno na obezbeđivanje početnog kapitala za starrtape u najranijoj fazi razvoja.

Memorandum o implementaciji ovog projekta potpisaće ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Mladen Šarčević i ambassador Švajcarske u Srbiji Filip Gue sutra u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Vlada Republike Srbije je u prvoj polovini ove godine za izgradnju i opremanje regionalnih inovacionih startap centara namenila 220 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara