Švedska Embracer Group kupila domaći studio Mad Head Games

Foto: Pixabay

Embracer Group AB iz Švedske zvanično je izvršila akviziciju 12 novih studija za proizvodnju video igara, među kojima se našao i srpski Mad Head Games, prenosi portal Netokracija.

Mad Head Games i njegov tim od 130 zaposlenih u kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu pridružuju se Embracer Grupi (koja je ranije poslovala kao THK Nordic and Nordic Games Publishing) i to preko njegovog izdavača Sabre Interactive. 

"U Embracer-u smo prepoznali moćnog saveznika koji deli našu strast i stratešku viziju, omogućavajući nam da otvorimo nove, uzbudljive prilike koje će nam pomoći da postanemo vodeći AA+ developer u regionu", izjavio je Nenad Tomić, suosnivač Mad Head Games-a.

Mad Head Games će kako je naglašeno i dalje raditi kao nezavisni studio igara, uz kontinuirano vođstvo svoja tri osnivača iz Srbije.

GEJMING INDUSTRIJA IMALA JOŠ JEDAN SJAJAN MESEC U JUNU

SPISAK STUDIJA KOJE JE KUPILA ŠVEDSKA GRUPA

Pored srpskog gejming studija u okviru švedske grupe od sada će poslovati  Thinking Ape Entertainment iz Kanade (zapošljava 82 ljudi), Nimble Giant Entertainment iz Argentine (75 zaposlenih).

Od firmi iz Evrope tu su Snapshot Games u Bugarskoj (65 radnika), 34BigThings iz Italije (28 zaposlenih), Zen Studios iz Mađarske (65 zaposlenih), IUGO Mobile Entertainment iz Kanade (86 radnika), Purple Lamp Studios iz Austrije (38 ljudi), Kuantic Lab iz Rumunije (390 ljudi), Coffee Stain North (22 zaposlena), Fliing Vild Hog iz Poljske (260 zaposlenih) i Tihe igre iz Engleske (30 zaposlenih).

Studio iz Srbije je jedan od najvećih, pa se ocenjuje da će akvizicija doneti nove benefite za studio Mad Head Games. 

Napominje se da će jedanaest studija i PR agencija doneti najmanje 1.273 novih zaposlenih u rastuće redove te grupe, kao i da će sve to će uticati na povećanje zaposlenih na preko 5.000 osoba, piše VentureBeat.

Što se tiče tehnologije, Mad Head Games će nastaviti svoj put ka potpunom fokusu na Unreal core igre i tako se truditi da postane lider u regionu jugoistočne Evrope u domenu AA+ core naslova. 

Embracer čije je sedište u švedskom Karlstadu saopštio je da trenutno radi 135 projekata igara, u poređenju sa 118 u maju mesecu.

Grupa je prodajom akcija 8. oktobra prikupila čak 661 milion dolara u gotovini što govori i o njenoj snazi. Kompanija očekuje i da joj trinaest novih studija do 31. marta 2022. godine donese između 100 i 120 miliona dolara, od čega bi čist profit bio oko 50 miliona dolara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara