Sem Fabrici i Aleksandar Vučić FOTO:@predsednik.rs

Žeželjev most u Novom Sadu će biti otvoren krajem ove nedelje

Sem Fabrici i Aleksandar Vučić FOTO:@predsednik.rs

Žeželjev most u Novom Sadu će krajem ove nedelje biti otvoren za drumski saobraćaj, najavljeno je danas tokom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Delegacije Evropske unije ambasadora Sema Fabricija.

Most će biti otvoren u prisustvu komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana, a Fabrici je naveo da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, "jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Vučić se zahvalio Evropskoj uniji za veliku pomoć u obnovi Žeželjevog mosta, kao i za sve donacije koje pomažu jačanju srpskog društva i ekonomije i dodao da proces pristupanja EU predstavlja ulaganje u mir, stabilnost i sveobuhvatni napredak Srbije i celog regiona.

"Srbija je spremna da sa EU radi na sprovodenju svih obaveza u pregovaračkom procesu, posebno onih iz poglavlja 23 i 24", rekao je predsednik Vučić i izrazio nadu da će dinamika otvaranja pregovaračkih poglavlja u narednom periodu adekvatno pratiti rezultate reformi koje Srbija sprovodi, poput reforme pravosudja i izrade medijske strategije.

Uoči sledećeg sastanka na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, zakazanog za 7. septembar u Briselu, Vučić je naveo da će uz posredovanje Evropske unije nastaviti rad na pronalaženju kompromisnog rešenja, koji bi omogućio trajan mir i stabilnost u regionu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara