Opasne materije prevoze se vozom

Nikola Jovanović:

Životi Beograđana u opasnosti zbog prevoza opasnih materija kroz centar grada

Opasne materije prevoze se vozom
Odbornička grupa Savez za Srbiju saopštila je danas da gradska vlast u Beogradu dovodi u opasnost živote desetina hiljada Beogra]ana, preusmeravajući od 1. februara železnički transport opasnih materija kroz sam centar prestonice.

"Najotrovnije materije su oduvek prevožene obilaznicom oko Kalemegdana, koja je, međutim, ukinuta zbog projekta Beograd na vodi", navodi se u saopštenju koje je potpisao zamenik šefa odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je naveo da zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obmanjuje javnost kada kaže da su se najopasnije materije i ranije prevozile Vračarskim tunelom, jer to nije tačno.

"Vračarski tunel nije projektovan za prevoz opasnih materija i nijednoj vlasti u Beogradu nije padalo na pamet da to dozvoli, do dolaska Gorana Vesića", dodao je Jovanović.

U saopštenju se navodi da niko ne može da garantuje da se akcidenti sa najtežim posledicama neće nikada desiti i da svaka normalna i odgovorna gradska vlast radi na smanjivanju, a ne na povećavanju rizika po svoje sugra]ane.

"Odbornička grupa Savez za Srbiju pita Vesića na osnovu čega garantuje da se nesreće sa nesagledivim posledicama neće desiti? Šta on to zna više od svih prethodnih vlasti, pa je jedini dozvolio prevoz opasnih materija kroz centar grada? Da li je vršio neke dodatne radove na tunelu kojima mu je promenjena namena, ili bi trebalo da mu gradjani veruju na reč", dodaje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nenad

    Šta je gospodije Jovanoviću opasnije, ako dođe do akcidenta sa opasnim materijama, da se transport obavlja prugom koja prolazi kroz gusto naseljene delove grada ili tunelom u noćnim uslovima gde nema putnika na usputnim stanicama i gde postoje mere za umanjenje posledica akcidenta. Bilo bi korektno, kada dajete izjave, da konsultujete stručnjake iz pojedinih oblasti, pa tek onda date izjavu. Nažalost navikli smo da naši političari sve znaju. Čekam samo kada će skalper uzeti u ruke i da počnu da operišu.