Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje povratak putnika 2021. godine

Foto: Wikimedia/Bestalex

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" očekuje da će broj putnika početi da se normalizuje do leta 2021. godine, ali bi brojke mogle da ostanu nestabilne u narednim mesecima, prenosi portal EX-YU Aviation.

Generalni tehnički direktor beogradskog aerodroma Nikolas Brus ipak napominje da niko ne može sa sigurnošću da kaže kako će se situacija sa pandemijom koronavirusa razvijati.

"U narednim mesecima očekujemo postepeno povećanje prometa, najverovatnije sa malim skok tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Ako se virus stavi pod kontrolu, mogli bismo očekivati stvarni 'restart' u aprilu ili maju sledeće godine, ako se zdravstvena situacija popravi u Evropi i širom sveta", ocenio je Brus.

Beogradski aerodrom je tokom prvih sedam meseci tekuće godine uslužio 1,12 miliona putnika, što predstavlja pad od 66,4 odsto na međugodišnjem nivou.

U istom periodu, "Nikola Tesla" je po prometu bio 87. aerodrom u Evropi, ispred Luksemburga, Viljnusa i Talina, ali iza Malte, Keflavika i Soluna.

Napori na oporavku prometa ugroženi su, između ostalog, zabranom ulaska srpskih državljana u Evropsku uniju, koja će na snazi biti još najmanje dve nedelje. Međutim, očekuje se da će obnavljanje letova za Crnu Goru i povećanje čarter operacija u poređenju sa prethodnim mesecima ublažiti negativne trendove uočenih u avgustu i septembru.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara