Aerodrom Nikola Tesla u minusu od 352 miliona dinara, koncesionar zaštićen ugovorom

Nikola Tesla, saopštenje

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO), nakon što je u prvom tromesečju ove godine zabeležio gubitak od 105,4 miliona dinara, u periodu april-jun je negativan rezultat produbio za 246,4 miliona dinara, pre svega usled pandemije i izostanka naplate jednokratne koncesione naknade zbog „nastupanja slučaja više sile“, objavila je brokerska kuća Momentum.

Kompanija je u drugom kvartalu zabeležila ukupan prihod od 18,6 miliona dinara, dok je planom uprave predvđano ostvarenje ukupnih prihoda od 170,7 miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je u prvom polugodištu zabeležio ukupan prihod od 186,9 miliona dinara (pad od 47,8 odsto) i gubitak od 362,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju dobit od 27,2 miliona dinara.

Glavni prihod kompanije tokom 25-ogodišnje koncesije trebalo bi da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora još nisu obelodanjeni, podsetili su brokeri Momentuma.

Koncesionar beogradskog aerodroma je francuska kompanija Vansi.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Slobodan

    DINARA, DINARA a ne EVRA..... Samo BOMBASTIČNI NASLOVI:::::

  • ivan

    Pitam se ko ce pokriti taj dug?Ustvari znam,mi gradjani Srbije cemo kao usotalom i u drugim slucajevima platiti sve!Bas bih voleo da javno iznesete imena "uvazenih "predstavnika vlade koji su potpisali taj ugovor!!!