FOTO: Pixabay

Ako neko dira snimke, uključuje se alarm

FOTO: Pixabay

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da sistem video nadzora u Beogradu ne može da se zloupotrebi jer će pristup imati samo MUP, iako iz tog Ministarstva već godinama kontinuirano cure različite informacije.

"Ovaj sistem je zaštićen i ne može da se zluopotrebi, pre svega jer ne može da mu se pristupi preko interneta. Pristup će imati samo ljudi iz MUP-a. Ako neko od njih neovlašćeno pristupi odmah će se aktivirati alarm", rekao je Rebić za TV Prva.

Samo ovog meseca u medije su procureli snimci koji navodno prikazuju kako je sportski komentator Milojko Pantić, koji je govorio na više opozicionih protesta, izazvao saobraćajni udes.

U Ministarstvu je prethodnih godina bilo više slučajeva „curenja" informacija. U novembru 2018. fotografija opozicionog aktiviste Marka Dragoslavića za koju on tvrdi da je načinjena u MUP-u pojavila se na botovskom Tviter nalogu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao u Velikom bratu: Beograd pod 1.000 kamera

Huawei nas već posmatra

Tabloidi u Srbiji objavljivali su fotografije i informacije iz istrage ubistva pevačice Jelene Marjanović, pozivajući se na izvore bliske istrazi, kao i kopije izvoda iz matičnih knjiga švajcarskih fudbalera kosovskog porekla Džerdana Šaćirija i Valjona Bahremija, koje su potekle od MUP-a.

Vladimir Rebić kaže da će do kraja 2020. godine u Beogradu biti 800 lokacija sa jednom ili više kamera, i da će zbog toga mogućnost policije da otkrije krivična dela biti "značajno veća".

Kamere za video nadzor nove generacije u Beogradu postavlja kineska kompanija Huawei, koju SAD i Nemačka optužuju da špijunira druge države.

Huawei navodi da je u Beogradu instalirano 100 video kamera visoke definicije na više od 60 ključnih lokacija, te da su renovirani komandni i data centar.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara