Aleksić: Predlog budžeta nije razvojni, nego predizborni

Poslanik Miroslav Aleksić rekao je da Vlada Srbije nastavlja besmislenu ekonomsku politiku, bez definisanih prioriteta i konstatacije realnog stanja u državi.

Poslanik sa liste SDS je novinarima u parlamentu rekao da SDS neće glasati za Predlog budžeta za 2019.godinu u kojem, kako kaže, nema starteškog ulaganja i sve se svelo na puko zadovoljavanje birača kroz povećanje zarada.

"Čuli smo od ministra (Siniše Malog) da je budžet razvojni, ja bih rekao da je predizborni, jer sve što se nalazi u njemu ukazuje na to”, ocenio je Aleksić. 

Smatra da se građani Srbije ponižavaju jer se na dnevnom redu nalazi više od 60 tačaka, od toga oko 40 zakonskih predloga, od kojih samo tri nisu po hitnom postupku. 

Aleksić kaže da je ovo sedmi budžet koji donosi aktuelna vlast i u kojem se predlaže i nastavlja pogubna ekonomska politika koja za rezultat ima da su građani Srbije najsiromašniji u Evropi. 

Kritikujući ekonomsku situaciju u Srbiji, Aleksić je rekao da je 25 odsto građana u riziku od apsolutnog siromaštva, te da Srbija zaostaje za svim zemljama centralne i istočne Evrope kada je reč o rastu BDP-a. 

"Građani Srbije imaju najniže prosečne plate. Javni dug se od 2012. godine uvećao sa 15 milijardi evra na 24,3 milijarde evra. Oni se trude da raznoraznim falsifikovanjem i promenama metodologije dokažu da je javni dug u padu. Nije, jer nemate rast BDP-a”, rekao je Aleksić. 

On je rekao i da je oko 600.000 ljudi u prethodnih šest godina napustilo Srbiju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara