APR: Finansijski izveštaji od danas i uz elektronski potpis u klaudu

Foto: PxHere

Agencija za privredne registre (APR) će od danas omogućiti korišćenje elektronskog potpisa u klaudu koji je izdala Kancelarija za IT i eUpravu, piše u saopštenju.

Elektronski potpis će moći da se koristi u Posebnom informacionom sistemu za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja.

"U narednom periodu, APR će omogućiti korišćenje kvalifikovanog elektonskog sertifikata u klaudu i u ostalim aplikacijama dostupnim na internet stranici Agencije za privredne registre", piše u saopštenju. 

Vlada preporučila da se omogući korišćenje elektronskog potpisa

Takođe, biće omogućeno i korišćenje kvalifikovanog elektronskog sertifikata u klaudu koji su izdali i druge institucije upisane u Registar pružalava kvalifikovanih usčluga od poverenja.

Kvalifikovani elektronski sertifikat u klaudu besplatno izdaje Kancelarija za IT i eUpravu na čijem su Portalu za elektronsku identifikaciju objavljene sve informacije i uputstva u vezi sa aktivacijom mobilne aplikacije ConsentID, kvalifikovanog elektronskog sertifikata u klaudu i procedure potpisivanja dokumentata u klaudu.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.