APR: Od danas moguć prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja

Foto: APR

Agencija za privredne registre (APR) je od danas omogućila prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2020. godinu, čiji je rok za dostavljanje 30. jun, kao i konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja, čiji rok dostavljanja ističe 2. avgusta 2021. godine.

Preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, primljeno je 272.210 izveštaja za 2020. godinu, za 6.033 izveštaja više u odnosu na 2019. godinu, navodi se u saopštenju APR-a.

Oko 70 odsto statističkih izveštaja podneto je zajedno sa redovnim godišnjim finansijskim izveštajima, 20 odsto su samo statistički izveštaji, a 10 odsto čine izjave o neaktivnosti.

"Veliki broj pravnih lica i preduzetnika već je izvršio zakonsku obavezu i dostavilo svoje finansijske izveštaje za 2020. godinu u elektronskoj formi potpisane kvalifikovanim potpisom zakonskog zastupnika", navodi se u saopštenju.

Na sajtu Agencije za privredne registre već je javno objavljeno i 85.990 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, kao i izjava o neaktivnosti.

Na internet stranici APR-a, u Registru finansijskih izveštaja, na stranici eDostavljanje finansijskih izveštaja za 2020. godinu, objavljene su sve važne informacije u vezi sa ovim postupkom.

Sa te stranice se, preko Sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika, pristupa posebnom informacionom sistemu, odnosno aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara