Austrijski ministar: Uljni škriljci su blago Srbije

Osim ljudi, uljni škriljci, iz kojih se dobijaju nafta i gas, predstavljaju blago Srbije i sirovina su na kojoj joj verovatno zavidi veliki broj zemalja u EU, izjavio je danas u Beogradu austrijski ministar saobraćaja i inovacija Norbert Hofer.

"Škriljci su veoma važni za mobilnost, smatrajte ih blagom koje treba da čuvate", izjavio je austrijski zvaničnik, prenosi eKapija.

Prema ranijim procenama, od eksploatacije uljnih škriljaca kod Aleksinca Srbija bi mogla da prihoduje više desetina milijardi dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Norbert Hofer je danas u Beogradu sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenadom Popovićem potpisao Memorandum o razumevanju, sa ciljem da podstakne saradnju srpskih i austrijskih kompanija koje se bave inovacijama i digitalizacijom. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (4)

 • Ivan_ue

  Budi ljubomoran koliko hoces ali necete staviti sapu na to. Em bi komunjare iz Beograda to sve dale za male pare em bi unistili prirodu. Zato sikter.

 • Kiza

  Ništa mi od toga nećemo imati sem zagađenja, jer će to sve strane kompanije da isisaju. Da, robovi koji budu imali priliku da tu rade imaće mizernu platu a naši političari i vlastodršci će im govoriti da treba da budu srećni što imaju posao.

 • milos

  Kakvo blago, ekoloska katastrofa veca od ove sa mini hidroelektranama. Ne zeli nam ovaj dobro.

 • Srba

  Tesko zagadjenje prirode, narod je protiv!