FOTO: Nova ekonomija

Autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji neke putnike voli više od ostalih

FOTO: Nova ekonomija

Javno preduzeće Novi Autoprevoz iz Vrnjačke Banje naplaćivalo je različite cene za stanične usluge putnicima i prevoznicima, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

Na primer, na relaciji Vrnjačka Banja – Kraljevo, JP Novi Autoprevoz za kupljenu katru jednog prevoznika naplaćuje staničnu uslugu u iznosu od 60 dinara, dok uz kupljenu kartu za drugog prevoznika na istoj relaciji naplaćuje staničnu uslugu u iznosu od 24 dinara. 

Visina stanične usluge je zavisila i da li putnik ulazi u bus koji saobraća u lokalu, na međugradskoj ili međunarodnoj liniji.

Time je ovo preduzeće kao upravljač jedinom autobuskom stanicom u Vrnjačkoj Banji zloupotrebilo dominanatan položaj zbog čega je Komisija  pokrenula 25. marta 2019. godine postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti.

Komisija poziva sve koji imaju relevantne činjenice da ih dostave na adresu Komisije za zaštitu konkurencije, Savska 25/IV, Beograd.

I.PavlovićPreuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.