Foto: Pixabay

Avion Vlade Srbije redovno leti na egzotične destinacije - oni ne znaju ništa o tome

Foto: Pixabay
Vlada Srbije ne poseduje informacije oko korišćenja državnog aviona za letove do Skijatosa i Kartagine, prenosi N1.  

N1 je poslao upit Generalnom sekretarijatu Vlade ovim povodom, dobili su sledeći odgovor: 

„U vezi za Vašim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja koji ste juče, 15. avgusta 2019. godine uputili elektronskom poštom predsedniku Vlade, ovim Vas obaveštavamo da Generalni sekretarijat, kao stručna služba Vlade, ne poseduje informacije koje ste tražili, odnosno ne poseduje podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za letove do Skijatosa u Grčkoj 15. i 16. jula 2019, kao i podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za let za Kartaginu u Tunisu 27. jula 2019. Sledstveno tome, i ostali traženi podaci nisu poznati Generalnom sekretarijatu".

Nakon što su objavili navedeni odgovor sekretarijata, televiziji N1 se javio Rasim Ljajić, ministar trgovine i rekao da je on leteo državnim avionom 27. jula u Kartaginu, kako bi prisustvovao sahrani predsednika Tunisa Bedžija Kaida Esebsija. 

Početkom avgusta državni avion u vlasništvu Vlade Srbije je dva puta leteo u Antaliju. Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, je izjavio da je on koristio avion kada je išao na sastanak sa turskim ministrom, međutim let je bio dan kasnije u odnosu na vreme pomenutog sastanka. 

Dešavalo se nekoliko puta ovog leta da isti avion leti na egzotične destinacije, pa je tako zabeležen i direktan let na grčko ostrvo Skijatos, ali ni o ovom letu nema nikakvih pisanih tragova u Vladi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Predrag

    Bahaćenje preko grbače naroda.