Radovi u Balkanskoj ulici FOTO: Nataša Stojanović

Goran Vesić:

Balkanska ulica će biti završena tokom oktobra

Radovi u Balkanskoj ulici FOTO: Nataša Stojanović

Govoreći o rekonstrukciji Balkanske ulice, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da će ona biti završena tokom oktobra.

"U ovom trenutku je završena zamena vodovodne i toplovodne instalacije, popravljeni su kvarovi na kanalizacionoj mreži, a u toku je priključenje oluka na kanalizaciju i izgradnja nasipa. Pripremamo granitne ivičnjake, a u naredne dve nedelje očekujemo asfaltiranje koje će biti priprema za postavljanje kocke", rekao je on.

Balkanska će dobiti i drvored i biti proglašena ulicom starih zanata gde neće biti dozvoljena bilo kakva trgovina koja nema veze sa starim zanatima, dodaje Vesić.

"Te prostore po beneficiranim cenama dobiće oni koji se bave starim zanatima jer želimo da sačuvamo sećanje na njih", kaže zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da su u toku radovi i u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića gde se menja biciklistička staza, a od Ruda do Botićeve ulice se radi naizmenično asfaltiranje.

"To je nastavak radova koje smo imali od Belog dvora do Neznanog junaka. Sada radimo Baje Pivljanina i postavlja se završni sloj asfalta. Na Topličinom vencu u toku su pripremni radovi i popravka kanalizacione mreže nakon čega će se raditi na pripremi vodovodne instalacije i onda nastavljamo rekonstrukciju po građevinskoj dozvoli. Radiće se u dve faze, ove godine ulice oko Parka vojvode Vuka a sledeće godine rekonstrukciju samog parka", rekao je on.

Pešačka zona će biti produžena od Vuka Karadžića prema Pop Lukinoj, a ostale će biti zone usporenog saobraćaja do 10 kilometara.

"Radimo Trg republike, Strahinjića bana između Skadarske i Francuske, a rekonstrukcija Skadarlije, odnosno dela između Gospodara Jevremove i Despota Stefana počinje 15. oktobra čime će biti završena rekonstrukcija ove boemske četvrti", zaključio je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara