Banka hrane za samo jedan dan prikupila 15 tona namirnica za najsiromašnije

Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica. 

Veliku uskršnju humanitarnu akciju Pomažemo zajedno organizovala je Delez Srbija - Maxi, Tempo i Shop&Go, zajedno sa kompanijama: Štark Atlantic Grupe, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding: Yuhor, Danubius, Fun&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo, Victoria Group, MK Group sa kompanijama članicama Sunoko i Carnex, Imlek, Somboled, Unisol Grupe - Polimark, Moć prirode, Podravka i Nestle koje su zajedno prikupile više od 7 tona hrane. 

U akciji su učestvovali i potrošači koji su, takođe, donirali nešto više od 7 tona hrane u 108 radnji Maxi, Tempo i Shop&Go.

U okviru najveće donacije koju je Banka hrane do sada dobila, nalaze se osnovne životne namirnice, kao i svi ostali proizvodi neophodni za svakodnevno normalno funkcionisanje korisnika ove organizacije.

"Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji, kao i građanima. Sa kompanijom Delez Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog  projekta i daju svoj doprinos", rekla je Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Humanitarna akcija Pomažemo zajedno organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez u Staroj Pazovi gdje je i svečano uručena ova velika donacija.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara