FOTO: ImpactHub

Beograd je danas možda najbolje mesto za izgradnju tech hub-a

FOTO: ImpactHub

Tehnološki sektor je najveći potencijal koji Srbija trenutno ima a Beograd je danas možda najbolje mesto iz koga može da se gradi tech hub, kaže generalni menadžer kompanije Catena Media Nikola Teofilović.

„Kad sam ja bio klinac, tu je jedina opcija bila u principu da posle završenih studija negde pobegneš. Nije bilo adekvatnih poslodavaca niti si mogao da zaradiš pare sa kojima bi mogao dobro da živiš u svojoj državi, nažalost", rekao je Teofilović za podkast Impakt Haba Beograd, koji možete slušati na sajtu Nove ekonomije.

Međutim, danas postoji dosta kompanija koje mogu da ponude uslove u Srbiji koji su „definitivno konkurentni onim u najrazvijenijim državama Zapadne Evrope", dodaje on.

Prema njegovim rečima, tehnologije su jedan od retkih sektora koje su human capital sektor. 

„Naši mozgovi, 20, 30 sjajnih ljudi mogu da stvore neverovatne vrednosti - potrebni su kompjuter i neke investicije u marketing, zavisi od ideje. Ali uglavnom je potrebno vreme", rekao je Teofilović, koji se se specijalizovao u oblasti digitalnih medija i iGaming-a i ima dvadeset godina internacionalnog iskustva na liderskim pozicijama.

Ceo podkast možete poslušati OVDE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara