Beograd: Nestašica Busplus kartica, kontrolori svejedno kažnjavaju

U Beogradu je zavladala nestašica busplus plastičnih kartica. Od sugrađana se ipak očekuje da imaju kartu, pa se kontrola ne libi da piše kazne.

Mnogi sugrađani žale se da je poslednjih dana prosto nemoguće doći do nepersonalizovane legitimacije za prevoz, i to kako u centru grada, tako i na Banjici, Novom Beogradu...

Neočekivana potražnja za plastičnim karticama usled isteka roka važenja od tri godine ispraznila je zalihe ne samo u trafikama, koje očigledno nisu trebovale dovoljan broj, već i u matičnim prodajnim mestima "busplusa", pišu Večernje novosti. 

U "Apeksu", međutim, tvrde da nestašice nema, već da je u pitanju - zastoj. 

"Iako je ugovorom predviđeno da prodajna mreža sadrži 800 mesta, ista je proširena na čak 2.000 objekata radi veće dostupnosti kartica. U svakom trenutku je barem 800 mesta snabdeveno karticama, i eventualni zastoji u snabdevanju su ograničeni na kratak vremenski period”, objašnjavaju u ovoj firmi. 

"Trenutni zastoj je posledica naglog rasta potražnje za nepersonalizovanim karticama. U toku današnjeg dana očekujemo da će se lanac snabdevanja normalizovati, što znači da bi u toku popodneva i večeri najpre trafike i kiosci trebalo da dobiju kartice”, dodaju oni. 

Nepersonalizovane kartice kojima je istekao rok važenja od tri godine više ne mogu da se dopune, ali može da se iskoristi preostali kredit na njima očitavanjem u vozilu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara