Beograd zapošljava 100 komunalnih milicionara

Foto: Nova ekonomija

Gradska uprava Beograda je raspisala javni poziv za izbor sto kandidata koji će proći stučno ospobljavanje za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

Sa izabranim kandidatima će biti zaključeni ugovori, a zatim će biti upućeni na obuku o trošku grada.

Potrebni uslovi za konkurisanje je da kandidati imaju stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i najmanje jedna godina radnog iskustva u struci, ali i da su trenutno nezaposleni.

Kandidat ne sme da bude pravosnažno osuđivan na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci. Takođe, uslov je da nije dobijao otkaz u dražvnom organu, odnosno organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti.

Uniforme za komunalce 1,6 miliona evra, bilo i duplo manjih ponuda

Uslovi za obuku su i da postoji psihofizička sposobnost za obavljanje poslova komunalne milicije i da ne postoji bezbednosna smetnja za obavljanje ovih poslova.

Prijave traju do 29. decembra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je aprilu ove godine rekao da Beograd ima 320 komunalnih milicionara, a da nakon uskršnjih praznika u radni odnos stupa još 92 muškaraca i žena koji su prošli obuku. 

"Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu, tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika Komunalne milicije. Do kraja godine raspisujemo još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionara. U ovo vreme sledeće godine imaćemo preko 600 pripadnika Komunalne milicije", rekao je tom prilikom Vesić.

Poslovi komunalne milciije su uređeni zakonom koji je donet pre dve godine. Njihovim radom trebalo bi da se obezbedi izvršavanje nadležnosti Grada u oblastima zaštite životne sredine, ljudi i dobara, kao i zaštita i održavnaje reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva i ulica i drugih javnih objekata, piše u zakonu. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.