Beogradski čelnici se hvale nagradom koju nisu dobili

Foto: Pixabay

Na sajtu Grada Beograda juče je osvanula vest da je Beograd dobitnik nagrade Evropske komisije za najbolji Plan urbane mobilnosti. U tekstu se navodi da se Beograd u finalu našao sa španskim gradom Bilbaom i francuskim Grenoblom, a glavni gradski urbanista Marko Stojčić je za Beoinfo potvrdio da je srpska prestonica laureat ovogodišnje nagrade. Iako je podatak o finalistima tačan, ostatak iskaza glavnog urbaniste Grada Beograda nije.

Upravo je Grenobl (preciznije, Grenobl Alpi, kao gradsko podučje), dobitnik nagrade za Plan održive urbane mobilnosti za 2020. godinu, koja se dodeljuje u okviru Evropske nedelje mobilnosti, objavljeno je na njihovom zvaničnom sajtu.

Beoinfo/PrintskrinMobilityWeek/Printskrin

Foto: Printskrin

Beograd se zaista našao u finalu, a kako je navedeno, za nominaciju je bio ključan "pristup Beograda održivom planiranju mobilnosti, koji gradu pruža jasnu strategiju za postizaje zajedničke, integrisane i inkluzivne mobilnosti, i ujedno detaljnih i ambicioznih ciljeva koje vremenom treba postići".

Nagrade u okviru Evropske nedelje mobilnosti su dodeljene i nemačkom Meuhengladbahu u kategoriji većih naselja i Lilintalu, takođe iz Nemačke, u kategoriji manjih.

Nagradu je dobio i španski Bilbao za sigurnost gradskog saobraćaja. 

Vest da je Beograd pobedio u finalu svoje kategorije prenelo je više domaćih medija, među kojima i Tanjug, Espreso, Večernje novosti, Pink, B92, Kurir, Blic, Studio B...

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara