FOTO: Pixabay

Besplatan kurs programiranja za srednjoškolce u Startit centru

FOTO: Pixabay
Tokom februara i marta u Startit Centru Beograd će biti održan besplatan kurs programiranja u Java programskom jeziku namenjen srednjoškolcima. 

Java je jedan od najpopularnijih programskih jezika koji danas ima veliku primenu u kreiranju aplikacija za Android mobilnu platformu. Spada u grupu viših, objektno-orijentisanih programskih jezika. Ono što Javu izdvaja od ostalih programskih jezika je to što se jednom kompajliran kod može pokrenuti na svim platformama koje podržavaju Javu.

Šta je potrebno za pohađanje kursa?


Laptop, za rad tokom kursa, redovno pohađanje časova, entuzijazam i želja za učenjem, redovno završavanje zadataka za vežbu, depozit u iznosu od 1000 dinara*

* Depoziti su deo standardne prakse kojom se osigurava da će se mesta i sadržaji pružati onim učesnicima koje to zaista zanima i njihov povratak osiguran je ugovorom. U slučaju kršenja dogovora o redovnosti i posvećenosti depozit neće biti vraćen već će u ime polaznika biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Program kursa obuhvata sledeće oblasti: logika programiranja, sintaksa Java programskog jezika, algoritmi, uslovne naredbe, petlje (ciklusi), metode, koncept objektno orijentisanog programiranja, klase, objekti, atributi, konstruktori, strukture, nizovi, matrice i liste.

Za učešće na kursu nije potrebno predznanje, a selekcija prijavljenih će se vršiti na osnovu motivacije za pohađanje kursa. Kurs će biti održan od 24. februara do 16. marta, subotom ili nedeljom u trajanju od 3 i po sata sa pauzom.

Predavači


Milena Petrović i Dušan Radivojević su studenti Fakulteta organizacionih nauka, i za programiranje su se zainteresovali još na početku srednje škole, a na fakultetu dodatno rade na usavršavanju i napredovanju kroz učešće na različitim kursevima i projektima. Svoje znanje i strast prema učenju imali su prilike da podele sa drugima u okviru projekta ‚‚Studenti studentima” na kom su bili predavači. Želja im je da što više ljudi zainteresuju za programiranje, a samo učenje novih programskih jezika učine lakšim i zanimljivijim.

Prijave


Pohađanje kursa je besplatno, a prijave se nalaze na sledećem linku i otvorene su do 15. februara.

Nakon završene selekcije polaznici će biti obavešteni e-mailom o sledećim koracima i dobiti uputstvo za instaliranje softvera najkasnije do 21. februara.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara