Foto: Pixabay

Besplatni saveti za mala preduzeća na "Našoj mreži"

Foto: Pixabay
Privredna komora Srbije (PKS) i kompanija Vip mobile organizovaće seriju besplatnih obuka za podršku malim i srednjim preduzećima u pet gradova u zemlji, tokom koje će lokalnim privrednicima biti predstavljena i prva besplatna biznis platforma u Srbiji „Naša mreža".

Putem te aplikacije, korisnici će biti u prilici da se bez dodatnih ulaganja i potpuno online informišu, umreže i dobiju svu neophodnu podršku da bi unapredili svoje poslovanje, navodi se u saopštenju.

Prva stanica biznis karavana biće 22. oktobra u Kruševcu, naredna 24. oktobra u Somboru, zatim 29. oktobra u Valjevu, 6. novembra u Užicu i 7. novembra u Valjevu. Sve radionice biće potpuno besplatne za lokalne preduzetnike i organizovane u prostorijama regionalnih privrednih komora.

„Digitalizacija više nije stvar izbora, već opstanka za mala i srednja preduzeća u Srbiji. Međutim, ogromna većina njih i dalje ne razume šta ovaj pojam podrazumeva. Zbog toga ćemo im kroz seriju besplatnih radionica najpre objasniti šta je digitalizacija i šta donosi njihovom biznisu. Zajedno ćemo proći svaki korak koji moraju da naprave kako bi unapredili svoje poslovanje, jer nam je cilj da male i srednje biznise, koji su kičma naše privrede, na pravi način podržimo u trci za 21. vek", rekao je Predrag Nikolić, direktor Sektora za digitalnu transformaciju PKS.

Aplikaciju „Naša mreža" za sada okuplja više od 300 aktivnih članova, a korisnicima omogućava funkcionalnosti poput digitalne nabavke, kao i da komuniciraju bez jezičkih barijera, na srpskom jeziku, navodi Branka Pudrlja Durbaba, glavni direktor za tržište Vip mobile.     

„Uz to, Naša mreža svojim članovima potpuno besplatno na raspolaganje stavlja čitavu bazu osnovnih alata za svakodnevno vođenje posla, poput ugovora, prezentacija i obrazaca. Kao takva odličan je primer benefita koje nove tehnologije donose malim i srednjim preduzećima", dodala je ona.

Ministarstvo privrede procenjuje da mala i srednja preduzeća zapošljavaju gotovo 874.000 ljudi, da u bruto domaćem proizvodu učestvuju sa 57%, a u ukupnom profitu sa 15%.

PROČITAJTE JOŠ: 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara