FOTO: Pixabay

BIRN: Osuđena žena sa umišljajem pomagala paljenju kuće novinara

FOTO: Pixabay

 

Iako su pojedini tabloidi tvrdili da Bojana Cvetković Šijacki nije znala za pripremu napada na novinara portala Žig Info Milana Jovanovića i da je zbog toga dobila minimalnu kaznu, u sporazumu o priznanju krivice ona kaže da je svesno i sa umišljajem pomagala prilikom paljenja garaže i kuće, piše BIRN.

Cvetković Šijacki svesno je i sa umišljajem pomogla Aleksandru Marinkoviću da zapali garažu i kuću Milana Jovanovića u decembru 2018. godine, navodi se u sporazumu o priznanju krivice koji je dostavljen BIRN-u skoro sedam meseci nakon zahteva upućenog Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako piše BIRN, pojedini tabloidi navodili su da je Cvetković Šijacki na saslušanju govorila da ju je Aleksandar Marinković „namamio da mu pomogne govoreći joj da treba da ode po cigare", međutim dokument koji je ona potpisala sa tužilaštvom pokazuje nešto sasvim suprotno.

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO: Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Cvetković Šijacki je sporazumom o priznanju krivice osuđena na šestomesečni kućni pritvor uz elektronski nadzor i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

U dokumentu se konstatuje da je Aleksandra Marinkovića na ovo krivično delo naveo Igor Novaković koji mu je obećao da će za tu „uslugu" da mu otpiše dug od 350 evra, kao i da će mu po „obavljenom poslu dati još 500 evra".

U sporazumu se ne pominje uloga Vladimira Mihailovića, policajca iz Grocke i Dragoljuba Simonovića, sada bivšeg predsednika Opštine Grocka, kojima je suđenje započelo 24. maja 2019. godine, a sledeće ročište zakazano za 26. jul ove godine.

Prema optužnici, Dragoljub Simonović je podstrekavao Mihailovića da zapali novinarov automobil i govorio da će mu za to platiti 1.800 evra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara