BIRN: Skoro trećina letova Er Srbije kasnila

FOTO: Rob Hodgkins/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Skoro trećina od 19.645 letova Er Srbije između 1. juna i 30. novembra 2019. godine je kasnila, od čega je 1.466 letova sletelo sa više od 45 minuta kašnjenja, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Zbog toga su porasli troškovi Er Srbije za nadoknade putnicima, a postavlja se i pitanje kapaciteta i kvaliteta usluge ovog avio-prevoznika.

Troškovi koji su posledica „nepravilnosti u prevozu“ su porasli sa oko 460.000 evra u 2017. na preko 1,2 miliona 2018. godine, prema finansijskim izveštajima Er Srbije za tu godinu. 

Finansijski izveštaj ove kompanije za 2019. godinu nije dostupan, ali porast broja letova koji su kasnili od 2018. do 2019. godine sugeriše da bi se i troškovi mogli povećati, piše BIRN.

Stručnjak za avijaciju Petar Vojinović, osnivač srpskog portala posvećenog avio prevozu Tango Six, rekao je za BIRN da Er Srbiju uskoro čeka još više problema.

„Er Srbija će nastaviti sa drastičnim povećanjem broja letova sa istim ili skoro istim brojem aviona, što će za razultat imati povećanje iskorišćenosti postojeće flote do maksimuma,“ izjavio je on.

Iz srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva su za BIRN izjavili da su primili 263 pritužbe putnika između 1. juna i 30. novembra 2019. godine zbog otkazivanja letova, zabrane bordinga, rukovanja prtljagom, kašnjenja letova i zbog toga što avio-prevoznici nisu blagovremeno odgovarali na pritužbe.

Ipak, nisu pojasnili koji se broj pritužbi odnosi na Er Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Er Srbija po odluci Vlade Srbije ukida let Niš-Budimpešta

Er Srbija za pet godina dobila više od 200 miliona evra subvencija

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara