Bivša državna sekretarka MUP-a u poslu od milijardu dinara

FOTO: Pixabay

Bivša državna sekretarka MUP-a Milena Vuković, čija je firma BPS Security dobila posao obezbeđivanja policijskih objekata, takođe je vlasnica kompanije BPS Corporation koja je u konzorcijumu sa nekoliko drugih kompanija dobila posao vredan skoro milijardu dinara.

Konzorcijum od osam firmi, među kojima je BPS Corporation, zaključio je 14. januara ugovor sa Elektroprivrednom Srbije o održavanju higijene za potrebe tehničkih centara EPS-a na dve godine, po ceni od 930 miliona dinara.

Nosilac posla je kompanija Emporio Team, a osim BPS-a u konzorcijumu su preduzeća Telus (u vlasništvu Telekoma Srbija), Goodhouse, BMK, Tisten Group, DIZ Higijena i Coopservice BMK.

Za poslove Milene Vuković prvi put se čulo prošle sedmice kada je Insajder objavio da je BPS Security dobio posao obezbeđenja od MUP-a za najmanje 60 miliona dinara, u konzorcijumu sa još tri firme.

U tom konzorcijumu bila je i kompanija Tisten Group, koja je takođe nastupila u konzorcijumu sa BPS Corporation u javnoj nabavci EPS-a od 930 miliona dinara.

Nosilac posla, kompanija Emporio Team, u novembru prošle godine dobila je posao rekonstrukcije i održavanja sistema javnog osvetljenja u Jagodini, zajedno sa kompanijom Resalta, koja se dovodi u vezu sa premijerkom Anom Brnabić. 

Resalta je slovenačka firma čiji je suvlasnik investicioni fond na čijem je čelu nekadašnji poslodavac premijerke Brnabić. Prema istraživanu BIRN-a, Resalta je jedna od nekoliko kompanija bliskih srpskim i mađarskim vlastima koje dobijaju skoro sve poslove na uvođenju LED osvetljenja u Srbiji.

Kompanija Coopservice BMK u suvlasništvu je italijanskog Coopservice international i BMK iz Srbije, čiji je većinski vlasnik Bogdan Mamuzić. 

Dnevni list Danas pisao je 2013. godine da su Mamuzićeve kompanije bile privilegovane prilikom dodele poslova od Uprave za javne nabavke Vlade Srbije, što su iz ovog preduzeća oštro demantovali.

DIZ Higijena je 30 odsto u vlasništvu Ljiljane Krivošević, a 70 odsto u vlasništvu kompanije Marera Property Management iz Beograda.

Vlasnik 60 odsto Marera Property Management-a je RWM Holdings, a 40 odsto Marera Holdings, obe sa Kipra, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

Jedva čekamo da se rešimo najboljih studenata
Za azerbejdžanske firme ne važe javne nabavke

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • John Wick

    I gle cuda, "Vukovic", verovatno crnogorka ili udata za crnogorca.... Bitno da oni izvoljevaju ukidanje "slobode veroispovesti" i izvode besne gliste kad se namlatili para u Srbiji gde ih ima duplo vise od trenutnog broja stanovnistva u CG. Nemam nista protiv CG al brt... "tu si di si, ni za tu nisi"