Bivši fudbaleri Borca iz Čačka najavljuju proteste

Foto: Pixabay

Bivši fudbaleri Borca iz Čačka objavili su zajedničko saopštenje u kojem traže isplatu dugovanja na koja čekaju godinama, prenosi Danas.

Među 25 fudbalera koji su potpisali saopštenje nalazi se i bivši golman reprezentacije Srbije Branimir Aleksić, kao i mnogi istaknuti fudbaleri Superlige poput Miloša Markovića, Miljana Mutavdžića, Marka Mugoše i Tijaga Galvoe.

Borac iz Čačka je prošle godine istupio iz svih takmičenja.

Potom je klub i ugašen, a na istoj adresi u Čačku je registrovan FK Provo iz sela pokraj Šapca, koji je kasnije postao FK Borac 1926.

Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost upozoravao je da je cilj gašenja Borca izbegavanje plaćanja nagomilanih dugova kluba.

Kako navodi Danas, oni su tada tvrdili da odgovornost za propast Borca leži na Gradu Čačku i nekadašnjem finansijeru kluba Milenku Kostiću, koji je danas potpredsednik FK Crvene zvezde.

„Obaveštavamo javnost da smo dana 25. 5. 2020. poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa“, navodi se u saopštenju bivših igrača Borca.

Oni najavljuju da će biti prinuđeni na protest u slučaju da gradska uprava Čačka ne ispuni njihove zahteve.

„Ako Grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu.  Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje“, zaključuje se u saopštenju igrača Borca.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara