FOTO: Nova ekonomija

Bivši savetnik predsednika Srbije nije podneo izveštaj o imovini

FOTO: Nova ekonomija

 

Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da je Radoslav Pavlović, savetnik bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, povredio zakon time što nije dostavio izveštaj o imovini po prestanku funkcije.

Pavlović je diplopmirani dramaturg, autor serije "Moj rođak sa sela" i pisac brojnih pozorišnih i filmskih scenarija, a od 2012. do 2017. bio je Nikolićev savetnik za kulturu.

Kako se navodi u obrazloženju odluke Agencije, Pavlović nije podneo izveštaj o imovini u roku od 30 dana od kad je napustio funkciju, 31. maja 2017. godine, pa je protiv njega pokrenut postupak.

Rešenjem od 20. decembra 2018. utvrđeno je da je Pavlović postupio suprotno Zakonu o Agenciji i izrečeno mu je upozorenje da u roku od osam dana od prijema rešenja podnese izveštaj o imovini.

Dostava rešenja pokušana je u dva navrata, 11. i 29. januara ove godine, ali se ono oba puta vratilo sa naznakom „obavešten – nije tražio", navodi Agencija za borbu protiv korupcije.

Zbog toga je rešenje ostavljeno na internet prezentaciji i oglasnoj tabli Agencije 14. februara, te se smatra da je javno dostavljanje izvršeno 15 dana od objavljivanja - 4. marta, dodaje se u obrazloženju.

„Imajući u vidu da imenovani nije u roku određenim navedenim rešenjem direktora Agencije podneo izveštaj, niti je to učinio do dana donošenja ovog rešenja, stekli su se uslovi za izricanje mere javnog objavljivanja odluke o povredi zakona", navodi se u rešenju.

Mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije objavljena je u poslednjem broju Službenog glasnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Agencija za borbu protiv korupcije će postupati i po anonimnim prijavama

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara