Širenje poslovanja u ex JU FOTO: NE

Biznis Miodraga Kostića u Sloveniji: Hoteli, aerodrom i Gorenjska banka

Širenje poslovanja u ex JU FOTO: NE

Nakon kupovine hotela na slovenačkoj obali i aerodroma u Portorožu, Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić učvrstio je svoje pozicije na bankarskom tržištu Slovenije.  Njegova AIK banka preuzela je 90,11 odsto akcija slovenačke Gorenjske banke za koje je izdvojila oko 110 miliona evra, a banka je u obavezi da otkupi i preostali manjinski paket akcija slovenačke banke. 

AIK banka je takođe zainteresovana za kupovinu slovenačke A banke o čemu će više detalja verovatno biti poznato narednih dana. 

PROČITAJTE JOŠ: KOSTIĆ KUPIO JOŠ JEDAN DEO AERODROMA PORTOROŽ

MIŠKOVIĆ, KOSTIĆ I DRAŠKOVIĆ KUPUJU AGROKOROVE FIRME

Pre dve godine Kostić je kupio prestižni Skiper Resort na slovenačkoj obali, u čijem je sastavu i hotel Kempinski Adriatic sa pet zvezdica. 

Kostićeva kompanija poseduje i većinski udeo vlasništva u Aerodromu „Portorož”  a namerava da kupi i marinu u Portorožu, jedinu takve vrste u Sloveniji. 

Kostić je navodno, prema pisanju domaćih medija, zainteresovan da kupi i 41,7 odsto slovenačke kompanije "Sava", koja preko svoje firme "Sava turizam" poseduje hotele na Bledu, "Terme 3000", lečilište u Radencima, "Terme Ptuj", "Terme Banovci" i hotele "Bernardin".

Predsednica izvršnog odbora AIK banke i predsednica Nadzornog odbora Gorenjske banke Jelena Galić  kazala je na konfenreciji za medije u Ljubljani  da je opredeljenje AIK banke u Sloveniji regionalni razvoj i širenje.

„Naš cilj je da Gorenjska banka postane čvrsta nacionalna, a zajedno sa AIK bankom, internacionalna banka i jedna od vodećih grupacija u regionu JIE", kazala je Galić. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara