BK grupa: Nećemo graditi Tesla grad na Makiškom polju

Foto: Pixabay

Potpredsednik BK grupe Dragomir Karić izjavio je da je ta kompanija odustala od izgradnje stambenog naselja Tesla grad na području Makiškog polja, javila je agencija Beta.

Karić je agenciji Beta kazao da je ta odluka doneta nakon više razgovora s predstavnicima raznih udruženja građana i ljudi koji žive na Makišu.

"Naš plan je bio da izgradimo grad u gradu i da stanove prodajemo po ceni od 500-550 evra po kvadratu. Međutim, nismo naišli na razumevanje", rekao je Karić.

Prema Karićevim rečima izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na Makiškom polju ne bi ugrozila vodoizvorište, ali je objasno da se za lokaciju Tesla grada traži nova lokacija.

UPRKOS PROTESTIMA, USVOJEN PLAN ZA MAKIŠKO POLJE

Izgradnji na Makiškom polju usprotivila su se mnog udruženja građana, poput Bitke za Košutnjak, fejsbuk grupe "Savski nasip", Ne davimo Beograd, Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUS), tima "Kreni-Promeni" i drugih.

Njihov glavni argument protiv gradnje je zaštita reni bunara, koji se nalaze na tom području i koji Beograd snabdevaju pijaćom vodom.

Uprkos njihovim protestima, Skupština grada Beograda je usvojila novi plan za to područje kojim se reguliše izgradnja, koja bi između ostalog trebalo da uključi i jednu liniju budućeg Beogradskog metroa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara