Božović: Imamo dokaze da su predstavnici vrha vlasti u Beogradu rušili u Savamali

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju dela podzemlja sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

"Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina", rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja "obezbedili" da se gradjani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izadje na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se "nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo".

Objekti u Savamali su porušeni u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Poslanici su 9 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrđivanje dnevnog reda.

U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, među kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića o slučaju Savamala.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.