Pomoć za život na selu FOTO: Nataša Stojanović

Rekovac izdvojio 3,6 miliona dinara

Bračni parovi koji dođu na selo dobijaće pomoć

Pomoć za život na selu FOTO: Nataša Stojanović
Opština Rekovac po poslednjem popisu stanoviništva ima 12.170 stanovnika, koja žive u 32 sela, a u nekima od njih poslednja beba je rođena pre 50 godina.

Opstina Rekovac, najmanja i jedina nedovoljno razvijena u Pomoravskom okrugu, s konstantnim padom nataliteta i stanovništva, izdvojila je 3,6 miliona dinara pomoći mlađim bračnim parovima na selu, u cilju ekonomskog osnaživanja njihovih domaćinstava.

Javni proziv je trajao do juče, a prednost su imale porodice sa decom, bračni parovi starosti do 40 godina, kojima će ovim sredstvima biti dodeljena oprema za plasteničku proizvodnju, rečeno je danas Tanjugu u ovoj opštini. 

"Sredstva su namenejna za realizaciju mera populacione politike opstine Rekovac u 2018.godini, ublažavanja ekonomske i psihološke cene podizanja deteta, kroz samozapošljavanje mladih bračnih parova u ruralnim sredinama", kažu u opštini. 

Kako se navodi, pomoć se daje i u cilju ublažavanje nepovoljnog ekonomskog položaja i smanjenja sisromaštva. 

Opština Rekovac po poslednjem popisu stanoviništva ima 12.170 stanovinaka, koja žive u 32 sela, a u nekima od njih poslednja beba je rođena pre 50 godina, koliko imaju najmlađi stanovnici u njima.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara