Britanska strategija za industriju neće nadoknaditi posledice Bregzita

FOTO: Pixabay

Strategija za razvoj industrije koju je donela Velika Britanija neće nadoknaditi negativne posledie koje će Bregzit imati po tu zemlju, piše Blumberg pozivajući se na izveštaj savetodavnog tela britanske vlade.

Dve godine nakon donošenja strategije, taj dugoročni plan za podsticaj produktivnosti i rast zarada u Britaniji treba „osvežiti“ i utvrditi nove prioritete.

Najveći deo od 45 milijardi funti (59 milijardi američkih dolara) raspoređen je na samo mali broj ciljeva koji su zacrtani u planu. 

Novac koji je opredeljen za transport, ili istraživanje i razvoj, je previše mali da bi imao znatan uticaj u tim oblastima, navodi se u dokumentima na koje se poziva Blumberg.

Britanski premijer Boris Džonson rekao je nakon pobede na izborima u deembru 2019. godine da je jedan od prioriteta njegove vlade smanjenje regionalnih ekonomskih razlika.

Međutim, Veće za industrijsku strategiju je upozorilo da planovi u toj oblasti moraju da se dosledno primenjuju, pravilno finansiraju i fokusiraju na oblasti koje su bile zapostavljene.

Među tim oblastima Veće je navelo klimatske promene i ilj da se do 2050. godine emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte svedu na nulu.

Novi Zakon o igrama na sreću ukida pomoć ugroženim grupama
Samo 8% stranih investicija stiže nam iz azijskih zemalja

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara