Brnabić: Ostajem na čelu Vlade iz ljubavi prema Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

Premijerka je potvrdila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

"Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju prodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu", rekla je ona.

Ministri da nauče da biraju reči

Premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili su se u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto. "Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga", rekla je Brnabić.

Dodala je i da je na ovu temu sada stavila tačku i da principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobnog poštovanja ostaju načela kojima će voditi Vladu i na čemu će insistirati kod svih članova svog kabineta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Dr Miggyy

    Srbija se ne pali na takve! Potraži ljubav na drugo mesto.

  • Nikola

    Kad bi tako skocila da brani narod,kad ga vredjaju u sudu,domu zdravlja,gradskom prevozu,gde bi nam kraj bio....