Ana Brnabić FOTO:N1

Brnabić: Ova vlada učinila možda najveće pomake u sektoru obrazovanja

Ana Brnabić FOTO:N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su u sektoru obrazovanja možda učinjeni najveći pomaci u prvih godinu dana rada vlade i dodala da je cilj države stvaranje novog obrazovanja u kojem će se negovati preduzetnički duh.

"Ja sam želela da prilikom obeležavanja godinu dana rada vlade posetim školu, da pokažem da nam je obrazovanje važno, jer je u sektoru obrazovanja možda učinjeno najviše na čemu se zahvaljujem ministru Šarčeviću (Mladen), na njegovom hrabrom zalaganju i borbi", kazala je Brnabić prilikom obilaska subotičke srednje Hemijsko-tehnološke škole koja se renovira.

Ona je ocenila da je uvodjenje dualnog obrazovanja značajan uspeh, jer "nam je džaba obrazovanje", ukoliko se ne povežu privreda i prosveta.

Brnabić je kazala da joj je posebno drago što će od 1. oktobra mladi koji odluče da pokrenu sopstveni biznis biti oslobođeni plaćanja poreza i doprinosa u prvih godinu dana.

"Da im država ne sedi na leđima tu prvu godinu, jer je važno da probaju da implementiraju svoje ideje. Ako uspeju, dobro je njima, njihovim porodicama i državi, ako ne uspeju, dobro je jer nisu čekali da im neko drugi nađe posao", kazala je Brnabić.

Ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je u školu u Subotici do sada uloženo oko 160 miliona dinara.
On je kazao da je u pitanju veoma kvalitetna škola, koja treba da služi za primer drugima.

Direktor srednje Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković kazao je da će škola posle 120. godina od osnivanja ponovo "zasijati novim sjajem".

"Trudimo se da osim znanja i veština, podstaknemo zapošljavanje u struci i verujemo da smo u razvoju preduzetničkih kompetencija daleko odmakli", ocenio je Matković.

Rezultate rada vlade u prvih godinu dana i prioritete za naredni period, premijerka Ana Brnabić u društvu svih resornih ministara, predstaviće u 17 časova na konferenciji za novinare na Paliću. Vlada premijerke Ane Brnabić koja ima 21 ministra,izabrana je na sednici Skupštine Srbije 29. juna 2017.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara