Foto: N1

Brnabić: Smena u vladi neće biti dok se vodi bitka za Kosovo

Foto: N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u vezi sa Kosovom da "ako i kada budemo imali neki uzajamno prihvatljiv kompromis na stolu, pre svega prihvatljiv za Srbiju, veruje da će narod stati iza svog predsednika i Vlade". U intervjuu za Večernje novosti dodala je da smena u vladi neće biti dok se vodi bitka za Kosovo.

U intervjuu za Večernje novosti na pitanje da li može da zamisli da narod odbaci pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, Brnabić je rekla da se tako nešto uvek može desiti, ali bi bilo bolje da narod preuzme odgovornost za svoju budućnost.

Dodala je da Beograd jedini u ovom trenutku ima političku hrabrost da pokrene ozbiljan dijalog oko Kosova i dodala da smena u vladi neće biti dok se vodi bitka za Kosovo.

Odgovorna politika je da se učini sve da se pronađe kompromis koji će obezbediti dugročnu bezbednost, stabilnost, i sigurnost za buduće generacije, rekla je Brnabić povodom godinu dana rada vlade, odgovarajući na pitanje da li ima svrhe pregovrati sa Prištinom kada najmoćnije zemlje traže da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u UN.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara