Foto: Nova ekonomija

CarGo: Hvala evropskim institucijama što brinu o razvoju tržišta u Srbiji

Foto: Nova ekonomija
Kompanija CarGo je, posle održanih međunarodnih sastanaka, najavila  dalje podnošenje dokaza evropskim institucijama zbog kršenja ljudskih prava, a na prvom mestu zbog ugrožavanja prava na rad u Srbiji.

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić zahvalio je evropskim institucijama jer su, kako je kazao, pokazale da brinu o razvoju konkurentnog tržišta u Srbiji i opstanku zdrave privrede


"Hvala Briselu što je čuo naš glas, ali je veoma tužno i loše po građane jer ga domaće institucije nisu čule. Institucije pokazuju da ih je zarobio kartel, što sve preduzetnike može da zabrine i da otera iz Srbije. Na primeru CarGo-a čitava Evropa može da vidi kako se krše ljudska prava u Srbiji, a na prvom mestu je ugroženo pravo na rad", rekao je Vučić.

On je istakao da bi eventualnim gašenjem CarGo-a, koji pruža usluge prevoza građana, dve hiljade ljudi ostalo bez posla i upitao kakva se poruka šalje drugim preduzetničkim inicijativama u Srbiji, ali i investitorima iz EU.

Vučić je dodao da ne prestaje hajka, pretnje i zastrašivanje članova Udruženja CarGo, zbog čega će se sa dokazima ponovo obratiti evropskim istutitucijama za koje veruje da se mogu izboriti za slobodno tržište, vladavinu prava i nezavisne institucije u Srbiji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara