Prijava protiv Zorane Mihajlović FOTO: N1

CarGo podneo Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

Prijava protiv Zorane Mihajlović FOTO: N1
Zbog zloupotrebe službenog položaja, kompanija CarGo podnela je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Kako se navodi u prijavi, Zorana Mihajlović je u decembru 2018. godine van svojih ovlašćenja izdala nalog zaposlenima u Gradskoj upravi grada Beograda, Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda i Sektoru za saobraćajni inspekcijski nadzor da se saradnicima privrednog društva Kargou i licima koja sarađuju sa njima, plene vozila.

Krivična prijava podneta je i protiv saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i više N. N. lica koja su, kako se navodi u saopštenju, po nalogu ministarke Mihajlović, 12. decembra nezakonito oduzela putničko vozilo od saradnika privrednog društva CarGo Jovana Šarovića.

Kao dokaz da je ova nezakonita radnja sprovedena po nalogu ministarke Mihajlović, CarGo je priložio CD razgovora na kojem se, kako navode, čuje da komunalni policajci govore da "vozilo oduzimaju po nalogu ministarke saobraćaja, da su u pitanju viši interese i da je on samo koleteralna šteta".

CarGo je kao dokaz podneo i potvrdu o privremenom oduzimanju vozila, rešenje o privremenom oduzimanju i zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

U krivičnoj prijavi je navedeno i da Mihajlovićeva nije uzela u obzir da su u decembru privredno društvo CarGo i njegovi partneri poslovali po zakonu, jer je ostavljen rok od tri meseca da se oni prilagode novim propisima Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je donet 29. oktobra 2018. godine.

Kargou je pozvao Više javno tužilaštvo da sasluša Zoranu Mihajlović i utvrdi koja je njena funkcija u toj akciji, kao i da sasluša saobraćajnog inspektora Dragana Markovića i ispita ko su bili komunalni policajci koji su postupali zajedno sa njima i ko je bio saobraćajni policajac koji je učestvovao u akciji kao "prikriveni islednik". 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara