CarGo FOTO: N1

CarGo prijavio Republičkom tužilaštvu pritiske Zorane Mihajlović

CarGo FOTO: N1
Kompanija CarGo Technologies i Udruženje građana CarGo predali su danas dopis Republičkom javnom tužilaštvu u kojem obaveštavaju o pritiscima koje ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović vrši na različite državne organe u cilju nelegalnog gašenja tog privrednog društva i udruženja, saopštio je CarGo.

"Saznanja do kojih smo došli iz kabineta, ukazuju da ministarka pokušava da spreči učešće kabineta predsednice Vlade Srbije i Privredne Komore Srbije u radu Radne grupe, te da se sastanci odvijaju u sastavu stručne radne grupe, u kojoj dominantnu poziciju imaju predstavnici taksi udruženja", navedeno je u dopisu.

Dodaje se da je ministarka naredila i meru korišćenja anonimnog korisnika koja je predviđena samo u izuzetnik slučajevima, čime ona ne samo da krši Zakon, već „as tretira kao narko dilere, umesto da budemo podržani kao mladi ljudi koji žele da rade na uvođenju inovacija i za budućnost Srbije, navode u zajedničkom dopisu predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić.

Dodaju da su se povodom izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju negativnim mišljenjem oglasili i Komisija za zaštitu konkurencije, Republički Sekretarijat za zakonodavstvo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

CarGo je istakao da samostalnost Tužilaštva ne sme biti narušena i zato je pozvao Tužilaštvo da ne odoli i ustukne pred pritisnicima, kojima je nesumnjivo izložen.

Dopis je pored Republičkog javnog tužilaštva predat i predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu pravde, Tužilaštvu za organizovani kriminal i Višem tužilaštvu u Beogradu.

Prosleđen je i međunarodnim i regionalnim organizacijama i stranim diplomatskim predstavništvima, među kojima i Delegaciji EU u Beogradu, Savetu Evrope, Regionalnoj mreži tužilaca Jugoistočne Evrope, Ambasadama SAD, Rusije, Nemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara