CarGo proširio biznis klasu sa još 50 Arteona vrednosti 2 miliona evra

Foto: CarGo

Nakon nedavnog predstavljanja 100 automobila u okviru Biznis klase, među kojima i hibrida i električnih automobila, predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić predstavio je danas još 50 najnovijih modela Volkswagen Arteona, čija je vrednost dva miliona evra, navodi se u saopštenju kompanije CarGO. 

Novi Arteoni specifični su po svom posebnom sistemu nadzora okoline, prema Vučićevim rečima imaju funkcije naglog kočenja, prepoznavanja pešaka i adaptivni uređaj za regulisanje brzine, čime će se povećati bezbednost članova ovog udruženja, ali i svih učesnika u saobraćaju.

Predsednik Udruženja građana CarGo rekao je da je dodatna vrednost ove investicije što svaki novi automobil znači najmanje dvoje novih uposlenih ljudi u pružanju inovativne pomoći na putu za preko 800 hiljada članova ovog udruženja.

„CarGo, kao možda najveće udruženje u Srbiji koristi CarGo aplikaciju kao najbolji alat za pružanje usluge svojim članovima. Gotovo pet hiljada članova je uposleno i registrovano da pruža uslugu drugim članovima. Svakom nabavkom automobila broj uposlenih se povećava, a to je značajno za celu Srbiju“, rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Foto: CarGo

On je dodao da je CarGo još jednom pokazao da od države ne traže ni subevncije ni bilo kakvu pomoć, već da im se omogući da bez pritisaka, maltretiranja i nasilja rade na razvoju i modernizaciji Srbije.

„Svakog meseca sami finansiramo svoje investicije, ratu po ratu. Izabrali smo teži put, ali se ne kajemo jer smo napravili održiv model koji upošljava ljude, podstiče bezbednost i pomaže stvaranju zdravije životne sredine“, rekao je Vučić.

Predsednik CarGo je podsetio da je za pet godina uvezeno oko 800 hiljada automobila, uglavnom sa Euro 3 motorom, od čega je polovina starija od deset godina, a da prema rečima državnih zvaničnika zbog poslednica aerozagađenja godišnje izgubimo oko 6.500 ljudi.

„Zbog svega toga radićemo na tome da do 2023. godine svi naši automobili budi hibridni i električni. Verujem da smo dokazali da predvodimo inovacije, a to ćemo opravdati ne samo daljim širenjem i kvalitetom, već i kroz različite programe, od humanitarnih do aktivnosti u domenu kulture“, zaključio je Vučić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara