FOTO: N1

CarGo traži hitnu smenu Zorane Mihajlović

FOTO: N1

Članovi Udruženja građana CarGo zatražili su hitnu smenu ministarske saobraćaja Zorane Mihajlović, koji su na konferenciji za medije saopštili da će u petak izaći na ulice i ispred Vlade Srbije organizovati protest pod sloganom "Budućnost Srbije - Borba protiv mafije".


Navode da smenu ministarke saobraćaja traže jer, kako kažu, Zorana Mihajlović zloupotrebljava institucije, a sve u cilju zaštite, kako su naveli, "taksi mafije".

"Naš glavni cilj je da stanemo na put taksi mafiji i ovo nije borba za CarGo, odavno je prestala da bude borba za CarGo. Ovo je borba za budućnost, za modernu i digitalnu Srbiju. Četiri godine pokušavamo da nađemo rešenje, pozivali smo nadležne da dijalogom i razgovorom rešimo problem i hajku koja se vodi protiv CarGo. Više puta smo uputili poziv institucijama, samoj ministarki Mihajlović, ali nas niko nije pozvao ni da budemo članovi radne grupe, niti da dijalogom nađemo rešenje", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić.

Podsetio je da je nedavno organizovana "sporna radna grupa, a formirala ju je ministarka Zorana Mihajlović "koja ima za cilj hitno gašenje Udruženja građana CarGo, jer ima nadležnost da trajno oduzima vozila članovima Udruženja".

U poslednjih nekoliko meseci su oduzeta tri automobila, a pre nekoliko dana pokušano je da se oduzme još jedno - četvrto vozilo članova CarGo, saopstili su iz Udruženja.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz CarGo navode da će se obratiti i međunarodnim organizacijama, kao i evropskim institucijama kako bi ih uputili u to šta se dešava u Srbiji u 21. veku, a direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić je izjavio da CarGo nije taksi i da se ne bavi taksi prevozom.

Guberinić je dodao da CarGo u Srbiji ima najviše digitalnih transakcija, a da ministarka Mihajlović hoće da ugasi aplikaciju.

Građane su pozvali na protest.

"Kolona vozila će krenuti u 12 casova sa Novog Beograda, početak povorke, koja će biti u pratnji policije, će biti ispred Tempa na Novom Beogradu, nakon čega ćemo produžiti ka Vladi Srbije. Usput ćemo napraviti pauzu ispred Skupstine Grada Beograda, kako bismo pozdravili gradskog čelnika. A u 15 sati ćemo se ispred Vlade obratiti svima koji budu na protestu, a mogu nam se pridružiti i građani bez vozila", kaže Guberinić.

Guberinić navodi da je više od 500 vozila potvrdilo učešće na protestu, te da su među njima i pojedini kombi prevoznici, koji nisu zadovoljni uslovima poslovanja u Srbiji.

Na pitanje novinara da li će se pridružiti građanskim prostestima "Jedan od pet miliona" koji se održavaju u Beogradu i drugim gradovima u zemlji, iz CarGo kažu da njihov protest nema političke ciljeve, već da se oni bore za tržište.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara