FOTO:N1

CarGo traži ocenu ustavnosti Zakona o prevozu putnika

FOTO:N1
Kompanija CarGo podnela je Ustavnom sudu Srbije Inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, jer smatra da s njime zabranjuje konkurencija i pravo na rad toj kompaniji i njenim partnerima vozačima.

Predloženo je da Ustavni sud donese privremenu meru da do donošenja konačne odluke obustavi izvršenje i primenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić je posle predaje Inicijative rekao novinarima da je Zakon o prevozu putnika neustavan jer uskraćuje pravo na rad, remeti jednak položaj ponuđača na tržištu, ograničava slobodnu tržišnu konkurenciju i ugrožava interese potrošača.

"Ustavna obaveza Srbije je da obezbedi fer uslove za sve učesnike na tržištu. Sa druge strane u Ministarstvu saobraćaja nije bilo volje da se izađe u susret jednoj savremenoj ideji kao što je CarGo", rekao je on.

On je podsetio da je aplikaciju "CarGo" do sada koristilo više od 150.000 ljudi što pokazuje da je za takav vid prevoza zainteresovan veliki broj gađana, da su oni zadovoljni funkcionisanjem, kvalitetom i cenom usluge.

Guberinić je istakao da se kompanija CarGo za svoja prava bori isključivo legalnim putem i inovacijama, i da nikada neće blokirati ulice i uznemiravati građane poput taksista.

Skupština Srbije usvojila je 26. oktobra izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, a kompanija CarGo, zajedno sa partnerima autoprevoznicima, ima rok od 90 dana, od dana stupanja Zakona na snagu, da se prilagodi izmenama.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara