Vuk Guberinić FOTO: N1

CarGo traži sastanak sa Semom Fabricijem, šefom Delegacije EU u Srbiji

Vuk Guberinić FOTO: N1
Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić pozvao je na sastanak šefa delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sema Fabricija jer smatra da je u Srbji narušena tržišna konkurencija u sektoru transporta i da postoji taksi kartel koji ima negativne posledice za potrošače i buduće učesnike na tržištu.

"Zbog monopola u sektoru transporta, narušavanja konkurencije od strane taksi kartela verujemo da je ozbiljno narušen evropski put Srbije. Zato smo se nedavno obratili Evropskoj komisiji i sada šefu Delegacije EU u Srbiji sa zahtevom za sastanak. Nažalost neophodno je da neko ukaže nadležnim organima u Srbiji na štetne razmere ovakvog ponašanja protiv budućnosti Srbije", kazao je Guberinić.

On je istakao i da se CarGo nedavno obratio i Komisiji za zaštitu konkurencije koja, kako je ocenio, "časnim postupanjem i očuvanjem visokog stepena nezavisnosti jedina u ovom trenutku može da zaštiti budućnost Srbije".

PROČITAJTE JOŠ:

Guberinić je kao dokaz o narušavanju konkurencije u Srbiji dostavio dokument koji pokazuje da su u izradi Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju učestvovali samo predstavnici Ministarstva saobraćaja i taksista a da predstavnici alternativnih vidova prevoza nisu imali priliku da učestvuju u grupi.

Naveo je i da u sprovođenju tih izmena zakona učestvuje radna grupa sastavljena od istih članova koji su izradili zakon, i koja "sprovodi mere poput podnošenja krivičnih prijava protiv predstavnika alternativnih vidova prevoza i vrši stalnu javnu klevetu koja je usmerena na isključivanje kompanije CarGo sa tržišta i istovremeno postavlja prepreka za ulazak potencijalnih konkurenata".

Guberinić je podsetio da je Komisija za zaštitu konkurencije dala mišljenje da izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ograničavaju konkurenciju zbog čega je zatražila promenu spornih delova, ali je taj zakon usvojen nepromenjen.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara