Foto: Nova ekonomija

Carinska služba nije kriva za čekanje teretnjaka na granici

Foto: Nova ekonomija
Imamo razumevanje za opravdano nezadovoljstvo prevoznika za višečasovno čekanje na graničnim prelazima, ali moram da naglasim da problem nije u carinskoj službi, koja na većinu tih uzroka nema nikakav uticaj, kaže Miloš Tomić, v.d. direktora Uprave carina za Blic.

Kako Tomić navodi, uzrok velikog zadržavanja, posebno kod Mađarske i Hrvatske, jesu granične službe tih zemalja, koje imaju jače kontrole zbog migranata, što sveukupno oduzima dosta vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

On je negirao da je uzrok zadržavanja novi sistem elektronskih lokatora za praćenje tovara i dodao da postupak njihovog postavljanja i skidanja traje nekoliko minuta i da ni na koji način ne utiče na produženje procedure.

Tomić navodi da bi problem velikih gužvi uoči letnje sezone i praznika moglo potencijalno da se reši proširenjem srpskih prelaza uz podršku EU fondova. Kako objašnjava, ove godine za izgradnju i rekonstrukciju novih graničnih prelaza biće izdvojeno više od 19,3 miliona evra.

Na taj način rešava se pitanje zadržavanja teretnih vozila prilikom njihovog ulaska, odnosno izlaska iz zemalja članica Evropske unije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara