FOTO: Er Srbija Wikimedia

Cene subvencionisanih letova „Er Srbije“ previsoke za južnjake

FOTO: Er Srbija Wikimedia

Cene za 12 novih linija letova „Er Srbije" sa aerodroma u Nišu, koji će biti subvencionisani iz republičkog budžeta, previše su visoke i ne mogu da pokriju troškove, ocenjuju za Danas stručnjaci.
 
U periodu od 1. jula 2019. do 30. juna 2023. godine, država će izdvojiti 1,8 milijardi dinara (15 miliona evra) za subvencionisanje letova na ovim linijama. Uzimajući u obzir da je niški aerodrom jeftiniji od beogradskog, kao i potrebe niškog tržišta, novac dodeljen za ove svrhe nacionalnom avioprevozniku na ovaj način omogućava „upumpavanje" novca, navodi bivši direktor regionalne razvojne agencije „Jug", Bojan Avramović. 

On naglašava da nije uzeta u obzir razlika u troškovima u između niškog i beogradskog aerodroma i ukazuje da postoji rizik da će neka od postojećih lou kost avio - kompanija obustaviti svoje letove iz Niša. 

Kako ističe Danas, avio prevoznik „Er Srbija" koristi i subvencionisane aerodromske takse, koje iznose samo 3 evra po odlazećem putniku.

Početne cene povratnih karata će iznositi od 48 evra (za Geteborg i Tivar) do 73 evra (za Rim). Najjeftinije početne cene letova koje obuhvataju samo ručni prtljag bez dodatnog servisa, važe samo za prvih pet kupaca, dok će preostale cene moći da sazna svaki sledeći putnik. 

DA LI ĆE ER SRBIJA BITI PROFITABILNA BEZ SUBVENCIJA?


 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara