Ilustracija FOTO: Pexels

CINS: Šarićev saradnik, osuđen za šverc droge, u poslu s malim hidroelektranama

Ilustracija FOTO: Pexels
Miloš Pandrc, osuđen za šverc droge kao pripadnik klana Darka Šarića je, iz zatvora, postavljen za zastupnika firme koja je izgradila hidroelektranu Virovci u Bosilegradu, piše Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

CINS piše da su Virovci jedna od šest malih hidroelektrana za koje Ministarstvo zaštite životne sredine tvrdi da su nezakonito dobile građevinske dozvole.

Lokaciju i neke dozvole za elektranu prodala im je firma koja se dovodi u vezu sa nekadašnjim šefom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom.

Dokumenta koja je prikupio CINS pokazuju da su zemljište i građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane Virovci kupljena od firme Pure Energy 2012, čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Buhom.

Njih je Slavko Pandrc, otac Miloša Pandrca, kako piše CINS, dobio kao kompenzaciju, jer mu je Pure Energy 2012 ostao dužan novac za izgradnju male hidroelektrane Gradište, koju je gradila njegova građevinska firma Pandrc komerc.

Virovce je izgradila firma VS Energy 2015. koju je u Vrnjačkoj Banji osnovao Slavko Pandrc.

Slavko Pandrc doneo je prilikom osnivanja odluku – da u novi rastući biznis u Srbiji uvede i svog sina, Miloša Pandrca, nekadašnjeg člana grupe Darka Šarića.

Miloš je bio optužen zajedno sa bratom Markom da je kao član organizovane kriminalne grupe učestvovao u švercu kokaina na teritoriji Južne Amerike 2008. i 2009. godine.

Slavko Pandrc je za CINS rekao da ga je postavio za direktora jer mu je sin, te da planira da sav posao ostavi nasledniku, koji – iako zvanično više nije u firmi – i dalje upravlja poslom.

Posle godinu dana rada hidroelektrane Miloš je napustio firmu, a njeno sedište je prebačeno u Novi Beograd. ​Novinari CINS-a nisu uspeli da stupe u kontakt sa njim do objave teksta.Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara