Foto: Coca-Cola

"Coca-Cola" čistila obalu Dunav

Foto: Coca-Cola

U velikoj akciji čišćenja priobalja Dunava u sedam gradova prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko 2 kilometra obale. 


Akcija je okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu, koji su svojim angažovanjem, povodom međunarodnog dana Dunava, doprineli očuvanju životne sredine i smanjenju ambalažnog otpada.  Čišćenje priobalja organizovao je Coca-Cola sistem u Srbiji u partnerstvu sa organizacijom Let’s do it Srbija, a pridržili su im se brojni građani i zaposleni kompanije.

Dan%20Dunava%202019,%20photo%201

FOTO: Coca-Cola


„Već gotovo 15 godina kao jedan od inicijatora obeležavanja Međunarodnog dana Dunava, spovodimo brojne inicijative usmerene ka zaštiti dunavskog sliva u našoj zemlji. Građanima smo u proteklom periodu poklonili Dunavske eko parkove u četiri grada: Apatin, Novi Sad, Smederevo i Sombor, a obeležavanjem ovog značajnog datuma, želimo da inspirišemo lokalno stanovništvo da zajedno posvetimo više pažnje očuvanju eko sistema. Brojni volonteri i impresivni rezultati koje smo postigli su dokaz da se ekološka svest budi, ali i da je posvećenost Coca-Cola sistema očuvanju reka i problemu ambalažnog otpada prepoznata i podržana", izjavio je Svetoslav Atanasov generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.


Ovu akciju podržalo je i Ministarstvo zaštite živote sredine, a Ministar Goran Trivan koji je i sam učestvovao u akciji, ovim povodom je izjavio: "Coca-Cola sistem je kompanija, koja se trudi da bude veoma odgovorna prema okruženju u kome radi i danas smo zbog toga ovde, da simbolično pokažemo kako najveći svetski biznis ide ruku pod ruku sa zaštitom životne sredine”.


Coca-Cola sistem u Srbiji tradicionalno organizuje Međunarodni dan Dunava u saradnji sa Republičkom direkcijom za vode i brojnim partnerima još od 2004. godine. U realizaciji brojnih projekata na očuvanju „evropskog Amazona", kompanija je uspešno sarađivala sa brojnim partnerima, gradovima i opštinama, navode iz kompanije Coca-Cola. 


Akciju je obeležilo i proglašenje pobednika konkursa za najuspešniju školu u prikupljanju ambalažnog otpada, koji su početkom juna raspisali Coca-Cola sistem i nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije. 

Dan%20Dunava%20 %20Apatin

FOTO: Coca-Cola

Nagradu od 10.000 evra za renoviranje školskog dvorišta, dobili su učenici gimnazije „Nikola Tesla" iz Apatina.  


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara