FOTO: Max Pixel

Bez protesta zbog posete francuskog predsednika Makrona Srbija

Dačić: Isticanje kosovske zastave u Notr Damu skandal, ali nećemo protestovati

FOTO: Max Pixel
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog isticanja kosovske zastave na Bogorodičinoj crkvi u Parizu, a razlog je najavljena poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona našoj zemlji.

"Imajući u vidu predstojeću posetu Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor", rekao je Dačić za Politiku. 

Dačić je isticanje kosovske zastave u Notr Damu ocenio kao "generalno veliki skandal, zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi". 

"Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom i zato je predstojeća poseta Makrona izuzetno važna", rekao je Dačić.

Uprava pariske katedrale Notr Dam saopštila je da je odluka o stavljanju zastave Kosova unutar crkve u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres.

Neimenovani portparol crkve objasnio je da je odlučeno da se stave zastave svih onih koji su pozvani na komemoraciju na osnovu spiska dobijenog od Jelisejske palate.

"Notr-Dam ne zauzima ničiji stav niti i bavi se diplomatijom", rekao je portparol.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara