Foto: Pixabay

Da li ste proverili svoje poresko sanduče?

Foto: Pixabay
Paušalcima rok za plaćanje poreza i doprinosa za januar ističe 18. februara 2020. godine, a Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima su im već dostavljena u poresko sanduče na portalu Poreske uprave.

Preduzetnici koji nisu preuzeli rešenja morali bi da instaliraju aplikaciju sa sajta Poreske uprave i pribave kvalifikovani elektronski sertifikat, a rešenje u ime preduzetnika može da preuzme knjigovođa ili druga osoba sa sertifikatom.

U saopštenju Privredne komore Srbije (PKS) navodi se i da se sertifikat za pristup sandčetu može dobiti od Ministarstva unutrašnjih poslova, Pošte Srbije, PKS, od kompanija Halcom ili E-Smart Systems. 

"Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti... Detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom Kontakt centra 0700/700 007 i 011/331 01 11 ili na sajtu Poreske uprave", navodi se u saopštenju.

Takođe, u 37 filijala Poreske uprave u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu "Vaš poreznik" može se informisati o sistemu paušalnog oporezivanja.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković pre nekoliko dana za RTS kazala da je svega trećina paušalaca pristupila svom elektronskom sandučetu.

Pre toga, na konferenciji o modernizaciji sistema paušalnog oporezivanja održanom prošle nedelje rečeno je da je putem aplikacije ePorezi dostavljeno 95.000 poreskih rešenja.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara