FOTO: Bobik/Wikipedia

Danas: Crvenoj zvezdi oprošten dug jer nema novca

FOTO: Bobik/Wikipedia

Agencija za osiguranje depozita otpisala je milionski dug fudbalskom klubu Crvena zvezda zbog loše finansijske situacije u kojoj se nalazi ovaj klub, objavio je dnevni list Danas u utorak.

Kako je ovaj list ranije pisao, predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda Dragan Milošević je izjavio da je Crvena zvezda postigla sporazum o otpisu duga Novoj Agrobanci, koja je u stečaju i pod upravom Agencije.

Ovaj dug iznosi 6,8 miliona evra, a pre otpisa kamata iznosio je 17 miliona evra, pisao je Danas pozivajući se na Miloševićev intervju za sajt redstarbelgrade.rs.

Danas je u utorak objavio odgovor Agencije za osiguranje depozita, za koju kažu da u dva navrata nije odgovarala na pitanja ovog lista.

U odgovoru Agencija kaže da potraživanje Nove Agrobanke u stečaju od FK Crvena zvezda karakteriše „otežana i neizvesna naplativost".

„Sa dužnikom je zaključen Aneks postojećeg Sporazuma kojim je predviđeno da se otplata reprogramiranog duga u iznosu od 6,8 miliona evra izvrši u roku od pet godina", navodi Agencija.

Pod uslovom da Crvena zvezda otplati ovaj dug u celosti, nakon toga bi se izvršio otpis kamata, dodaje se u odgovoru.

Inače, sredstvo obezbeđenja ovog duga je Zvezdin stadion „Rajko Mitić", čija vredost bi u okolnostima prinudne prodaje iznosila 6,8 miliona evra, prema proceni ivlašćenog procenitelja.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi tender za Nacionalni fudbalski stadion

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara